Elitverksamheten

Falun Borlänge GK har en lång historia av att fostra och utveckla golftalanger och de kanske mest kända är Maria McBride (tidigare Hjort) och Daniel Chopra som båda gjort många år på världens främsta tourer LET, LPGA och PGA touren. Även i seriespel har klubben varit framgångsrik med Lag SM-guldet 2005 som främsta merit. 

För oss är det viktigt att elitverksamheten agerar förebilder för våra barn och ungdomar och medverkar i aktiviteter och skapar goda relationer med alla klubbens medlemmar. Vi vill långsiktigt skapa en idrottslig miljö som gör vår verksamhet till det självklara valet för en elit- eller juniorspelare i regionen som vill satsa helhjärtat på sin golf.  

Vi skall fostra och ta hand om spelare och välkomnar även andra att ta del av den verksamhet vi erbjuder. Vi bedriver vår verksamhet med öppet sinne och det är alltid spelarens val, Falun Borlänge GK kommer inte jaga eller köpa in spelare. Man representerar klubben för att man känner en stolthet över att representera Falun Borlänge GK!

Vi har ett gott samarbete med Golfgymnasiet i Falun så vill du kombinera golf i vår elitverksamhet tillsammans med studier så finns det goda förutsättningar att utvecklas på en av Dalarnas äldsta och kanske främsta golfanläggningar.

Vår verksamhet i korthet

-Vi tränar tillsammans i grupp, samt individuellt.
-Utvecklas som golfspelare och bli så bra som möjligt.
-Regelbundna träffar/träningar
-Interna elittävlingar veckovis (AGT, Aspeboda Golf Tour)
-Året runt verksamhet
-För medlemmar som satsar på sin golf och uppfyller uppsatta kriterier för elitlagen.

Vår finansiering

-Förutsättningar i budget årligen.
-Anmälningsavgifter till träning/läger.
-Sponsorer till juniorverksamheten och vår elitmiljö.
-Arrangör av elit- och juniortävling
-Personal och ideellt engagemang
-PGA-utbildad tränare som är anställd av klubben.
-Ideella ledare.
-Strategiska aktiviteter